Mowbray

About This Project

Epitomising exceptional comfort with sophisticated style, this stunning multi level contemporary home was designed for family living offering the very best in relaxed yet ultra-stylish living.

 

Beyond the entry water feature, a soaring entry void comprised of open tread staircase, double length windows and modern cluster pendant lights welcome you to the ground floor. Stepping past designated reading nooks and day bed areas, the heart of this home awaits at the rear.

 

Open plan and showcasing contrasting white and grey tones, the spacious dining and living areas seamlessly flow to a huge, gourmet style kitchen. Showcasing style and space, this immaculate kitchen is equipped with stone benchtops, soft close drawers and premium stainless steel appliances. Finished with a butler’s pantry and a curved island preparation bench with raised breakfast bar, it caters for stress free entertaining and family living on a grand scale.

 

Blurring the lines between indoors and out, a private rear terrace is the perfect place to enjoy alfresco living without compromising on amenities. Featuring ceiling fans, a built-in barbeque and an outdoor kitchen, this covered entertaining area is absolutely ideal for any family occasion. Glass balustrades extend this area to a full sized in-ground pool and lush grassy lawn with landscaped gardens and an outdoor shower.

 

A private media room, wine cellar, full sized laundry and powder room complete the ground floor.

 

This residence encompasses five bedrooms and three bathrooms on the upper level, as well as an additional living area and designated home office or study. Thoughtfully placed away from the other bedrooms, the luxurious master suite is stylishly appointed with a huge dressing room and pristine ensuite fitted with a double basin vanity. The additional four bedrooms are serviced by two full sized bathrooms, both with two-way access easily adjoining a bedroom.

 

The additional premium features of this property include ducted air conditioning, plantation shutters, optic white glass splashbacks, bamboo flooring and secure double car accommodation with internal access.

The house and land was purchased by our clients three years previously.  The 420m2 flat block was purely an investment and was rented up until Jim and Lee were ready to demolish the existing house to make way for a contemporary new house.

This was a knock down and rebuild project for Elysium Designed.  When we were introduced to Jim and Lee (father and son) they had already spent considerable time with Synergy BD designing the perfect house to replace the post war house.

As a result, they had detailed working plans and specifications prepared, so they only needed a reliable builder to undertake the construction of the new custom designed house.

For your records Denise and I love living in the house and complement you both on a 6 star building job you have done building this beautiful house 🏠 thank you Jim and Denise.

 

Jim and Denise Wilson

Make your dream home a reality with Elysium Designed.

Contact us today for a free project assessment, and build the luxury home you’ve always wanted.